Takrengöring
i Lerum

Få en gratis offert

Takrengöring
i Lerum

ROT-avdrag takrengöring

Takrengöring berättigar till ROT-avdrag!

Känn dig trygg

Takstar är proffs på takrengöring!

ROT-avdrag takrengöring

Takrengöring berättigar till ROT-avdrag!

Känn dig trygg

Takstar är proffs på takrengöring!

Takstar är proffs på takrengöring. Vi utför arbeten i Göteborg och Kungsbacka med omnejd! Vi utför takrengöring på alla typer av takpannor och taktyper. Plåttak, papptak, betongpannor och tegelpannor för att nämna ett par. Läs gärna mer nedan om fördelarna med takrengöring samt hur det går till.

Vad säger våra kunder?

"Vårt hus har nu rena tegelpannor, målade hängrännor och skorsten samt tvättade fasade. Jag trodde jag skulle behöva måla om hela huset men det ser nu helt nytt ut! James är lätt att ha att göra med och är professionell och yrkeskunnig."
- Mats

Takrengöring i Lerum

Takstar utför takrengöring i Lerum med omnejd. Genom att rengöra tak kan man förlänga takets livslängd och huset får ett uppfräschat utseende. Man förhindrar att huset och taket tar skada genom att ta bort mossa och alger från taket vilket kan få takets dräneringssystem att inte fungera korrekt, dessutom utsöndrar påväxten frätande lavsyra. Detta kan i längden orsaka skador som kan bli väldigt kostsamma när de sedan skall åtgärdas. 

takrengöring i lerum

Hur går en takrengöring till?

Vissa använder felaktigt högtryckstvätt för att tvätta tak. Tyvärr kan detta orsaka mer skada än nytta om det är ett tak med pannor. Dels så kan det höga trycket göra så att pannorna spricker då de expanderar, dels kan det luckra upp ytbeläggningen på pannorna. När ytbeläggningen förstörs så blir det en än mer trivsam miljö för alger och mossa.

Anlita istället Takstar för takrengöring i Lerum. Vi använder professionella redskap och medel, utan högtryck, som bekämpar påväxten utan att förstöra pannornas ytbeläggning. När påväxten har lösgjorts blåses resterna bort och sedan behandlas taket för att motverka framtida påväxt.

Hur ofta behöver man rengöra taket?

Till att börja med så bör ett tak inspekteras två gånger om året. Om det legat snö på taket under vintern bör taket inspekteras så snart den har smält. Då skall du se så att takpannor inte har spruckit, att avrinningen av regnvatten fungerar som den ska och även bortrensning av grenar och dylikt från taket samt hängrännorna. Andra gången det är dags att inspektera taket är precis innan vintern kommer. Eftersom det ofta hamnar mycket löv på taket och i hängrännorna under hösten bör dessa rensas bort så att de inte blir liggande under vintern. 

 

Sköter man taket enligt ovan årliga inspektioner räcker det generellt att taket rengörs med en ordentlig taktvätt och efterföljande algbehandling ungefär var femte år. Skugga, geografiskt läge och takets lutning är exempel på sådant som avgör hur ofta en takrengöring bör utföras.

Frågor och svar om takrengöring

Kort kan man säga att det nedfallet som blir på taket göder bildningen av påväxt som alger och mossa. Nedfallna löv, pinnar och grenar, uppblåst sand samt spillning från fåglar är sådant som gör att påväxten bildas om detta inte avlägsnas från taket.

Mossa på taket skall avlägsnas med kemiska medel, ej med högtryckstvätt då detta kan göra mer skada än nytta.

Tak måste tvättas för att bevara dess ytskydd och livslängd. Ett tak skall hålla i 50 år, detta kan dock drastiskt förkortas om taket inte tvättas och hålls efter.

När du anlitar Takstar för din takrengöring är du berättigad till rotavdrag enligt skatteverkets regler. Du kan läsa mer om rotavdrag på skatteverkets egen hemsida här

Vad en takrengöring kostar hos Takstar beräknas enligt antalet kvadratmeter samt geografiskt läge. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Visste du att vi har en egen drönare?

Visste du att vi på Takstar har vår egen drönare? Vi erbjuder alla våra kunder för- och efterfilmer
på fastigheten och omgivningarna där vi utfört arbetet så att du kan jämföra skillnaden i efterhand.
Det är också ett utmärkt sätt att upptäcka skadade områden på taket som behöver inspekteras och åtgärdas.

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert.

Vi återkommer så snart vi kan.

Adress Bommen 12, 439 94 Onsala.